Σχολικές τσάντες με ροδάκια: τα υπέρ και τα κατά

Σκέφτεστε αν αγοράσετε σχολικές τσάντες με ροδάκια; Δείτε τα υπερ και τα κατά τους

Όσοι γονείς πηγαίνουν στα μαγαζιά κάθε Σεπτέμβρη ή Αύγουστο για να αγοράσουν νέα σχολικά για τα παιδιά τους, σίγουρα θα έχουν προσέξει ότι οι σχολικές τσάντες βγαίνουν σε πάρα πολλά σχέδια. Πέρα από τις παραδοσιακές τσάντες πλάτης ή τις λεγόμενες τσάντες ταχυδρόμου, υπάρχουν τώρα και νέες τσάντες, οι οποίες έχουν ροδάκια. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τσάντες για παιδιά οι οποίες μοιάζουν με τις χειροαποσκευές που κουβαλάνε οι αεροσυνοδοί ή όσοι ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνα.

sxolikes-tsantes

Μπορεί αυτό να σας φαίνεται σαν ένα νέο κόλπο για να κάνουν τις τσάντες πιο ελκυστικές στα παιδιά. Η αλήθεια όμως είναι οι σχολικές τσάντες με ροδάκια μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στα παιδιά που τις χρησιμοποιούν. Ναι, καλά διαβάσατε! Τα ροδάκια αυτά δεν είναι μόνο για φιγούρα ή για πλάκα. Είναι πολύ χρηστικά και μπορούν να βοηθήσουν πολύ τα παιδιά σας με το κουβάλημα των βιβλίων τους, αλλά και τη προστασία της μέσης τους από το βάρος που πρέπει να κουβαλάνε στη πλάτη τους κάθε μέρα. Περισσότερες πληροφορίες στο http://σχολικές-τσάντες.gr

Όπως όλοι ξέρουμε, τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τέλειο. Οι σχολικές τσάντες με ροδάκια μπορεί να είναι πολύ χρηστικές, αλλά έχουν και κάποια μειονεκτήματα. Σκοπός αυτού του άρθρου λοιπόν, είναι να σας παρουσιάσει τόσο τα υπέρ όσο και τα κατά αυτών των τσαντών, έτσι ώστε να κάνετε τη καλήτερη δυνατή επιλογή για τη τσάντα του παιδιού σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

  • Τα υπέρ!
  1. Λιγότερο βάρος για τη μέση των παιδιών σαςΤο ξέρω ότι αυτό είναι ίσως το πιο προφανές προτέρημα που έσουν οι σχολικές τσάντες αυτού του τύπου, αλλά είναι και το πιο σημαντικό. Βλέπετε τα παιδιά σας κουβαλάνε τη τσάντα τους κυρίως όταν πηγαίνουν από το σπίτι στο σχολείο και τούμπαλιν. Εννοείται πως δεν είναι καλό να κουβαλάνε τα παιδιά τα παιδιά μεγάλα βάρη στις πλάτες τους, για μεγάλα χρονικά διαστήματα και σε καθημερινή βάση. Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες, η μακροχρόνια χρήση σακιδίων με μεγάλο βάρος, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη πλάτη και στη κορμοστασιά ενός παιδιού. Ιδιαίτερα αν δεν φοράει το σακίδιο του με τον σωστό τρόπο. Τα ροδάκια που έχουν αυτές οι τσάντες, επιτρέπουν στα παιδιά να τις σέρνουν μέχρι το σχολείο και να μην τις κουβαλούν στη πλάτη τους. Αν το σχολείο των παιδιών σας δεν είναι κοντά στο σπίτι σας, τότε μία τσάντα με ροδάκια είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για σας και τα παιδιά σας.
  2. Στέκονται όρθιες και κρατάνε το σχήμα τουςΑυτό είναι άλλο ένα πλεονέκτημα που μπορεί να μη φαίνεται και τόσο μεγάλο εκ πρώτης όψεως, όμως είναι πολύ σημαντικό. Οι σχολικές τσάντες με ροδάκια έχουν μεταλλικό σκελετό και αυτό τις δίνει ένα σταθερό σχήμα, το οποίο δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ. Αυτό θα κάνει την οργάνωση των εσωτερικών χώρων της τσάντα πολύ πιο αποτελεσματική και εύκολη. Τα βιβλία, τα τετράδια, η κασετίνα και ό, τι άλλο κουβαλάει το παιδί σας στο σχολείο, θα είναι εκεί ακριβώς που τα έβαλε όταν θα ανοίξει τη τσάντα του στο σχολείο. Τσεκάρε και αυτό το link.
  3. Είναι πολύ ανθεκτικέςΠέρα από το γεγονός ότι έχυν μεταλλικό σκελετό, οι σχολικές τσάντες με ροδάκια είναι σχεδιασμένες να αντέχουν στις κακουχίες και στη κακομεταχείριση. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία εγγυώνται τη μεγάλη τους ανθεκτικότητα. Εννοείται πως οι επώνυμες και λίγο ακριβότερες τσάντες θα αντέξουν και παραπάνω από τις “no name”.
  • Τα κατά
  1. Είναι λίγο πιο βαριές από τις κανονικές τσάντεςΛόγω του μεταλλικού τους σκελετού, οι τσάντες με ροδάκια ζυγίζουν λίγο παραπάνω από “συμβατικές” σχολικές τσάντες παρόμοιου μεγέθους και χωρητικότητας. Το γεγονός όμως ότι τα παιδιά σας θα σέρνουν κυρίως τη τσάντα και δε θα τη κουβαλάνς στη πλάτη τους, κάνει αυτό το μειονέκτημα κάπως αμελητέο.
  2. Είναι πιο ακριβέςΗ αλήθεια είναι πως οι σχολικές τσάντες με ροδάκια συνήθως κοστίζουν λίγο έως και αρκετά περισσότερο από κανονικές τσάντες με ίδιο μέγεθος και χωριτηκότητα. Τα επώνυμα μοντέλα και σχέδια δε, κάποιες φορές ξεφεύγουν υπερβολικά πολύ. Σε αυτό το ζήτημα, όμως το πρώτο λόγο έχει το μπάτζετ και το πορτοφόλι σας. Αν μπορείτε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω για να πάρετε μία τσάντα με ροδάκια, θα ήταν καλό να το κάνετε. Αν πάλι δε μπορείτε, δε χάθηκε και ο κόσμος! Απλά φροντίστε να διαλέξετε μία όσο το δυνατόν καλύτερη τσάντα πλάτης
4/5 (1)

Σας άρεσε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *