Πως να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες από τα καινούργια σας ποδοσφαιρικά παπούτσια

Ποδοσφαιρικά Παπούτσια και φουσκάλες στα πόδια

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι γνωστά για το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν επώδυνες φουσκάλες.Αν και υπάρχουν πολλά και γνωστά κόλπα που μπορούν να προστατεύσουν τους αθλητές από αυτές, αυτά δεν αποτελούν πανάκεια και δεν έχουν 100% ποσοστά επιτυχίας.Έτσι, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες σας για να προστατευθείτε από αυτές, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείτε με φουσκάλες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε για τις φουσκάλες, είναι το γεγονός ότι δεν είναι παίξε – γέλασε.Είναι σοβαρά προβλήματα και μπορούν να προκαλέσουν και μολύνσεις, πέρα από πόνο. Γι’ αυτό λοιπόν το να πάρετε μία βελόνα,έστω και αποστειρωμένη και να σπάσετε τη φουσκάλα, δεν είναι ποτέ η καλύτερη λύση. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τις φουσκάλες με “σεβασμό” και όχι με επιπολαιότητα, ειδικά αν θέλετε να διαφυλάξετε την υγεία των ποδιών σας.

podosfairika-papoutsia

Αν λοιπόν δείτε φουσκάλες στα πόδια σας μόλις βγάλετε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια σας,θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Σημειώστε ότι ισχύουν και για όλων των ειδών τα παπούτσια και όχι αποκλειστικά για τα ποδοσφαιρικά.

1.Το πρώτο που έχετε να κάνετε πριν αγγίξετε μία φουσκάλα, είναι να πλύνετε τα χέρια σας καλά με σαπούνι ή ακόμη καλύτερα με κάποιο απολυμαντικό.

2.Καθαρίστε σωστά και καλά τη περιοχή γύρω από τη φουσκάλα. Μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε σαπούνι ή κάποιο απολυμαντικό.

3.Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να ανοιχθεί η φουσκάλα, αν δεν έχει ανοίξει από μόνη της. Αυτό είναι καλό να το κάνετε με κάποιο ξυραφάκι αλλά αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βελόνα. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε,φροντίστε να αποστειρώσετε το αντικείμενο πριν το φέρετε σε επαφή με τη φουσκάλα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ζεσταίνοντας το, ή βυθίζοντας το σε βραστό νερό.

4.Αν χρησιμοποιήσετε βελόνα, τότα απλά τρυπήστε ελαφρά την επιφάνεια της φουσκάλας. Αν από την άλλη χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι ή άλλη λεπίδα, φροντίστε να μην κάνετε τομή στην κορυφή της φουσκάλας καθώς το δέρμα θα ενεργήσει ως φυσική προστασία κατά τη διαδικασία επούλωσης. Κάντε την τομή στη βάση του τραύματος και έπειτα χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να κάνετε, προσεκτικά πάντα, το υγρό να βγει έξω.

5.Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε και να προστατέψετε τη πληγή από μία ανοιχτή φουσκάλα είναι τα ειδικά τσιρότα για φουσκάλες ή η αθλητική ταινία.Θα τα βρείτε και τα δύο στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα φαρμακεία στο τμήμα περίθαλψης ποδιών.

6.Η φουσκάλα πρέπει πρέπει να επουλωθεί γρήγορα, οπότε είναι καλή ιδλεα να μη φορέσετε για λίγες μλερες τα ποδοσφαιρικά σας παπούτσια.Αν έχετε καλύψει τη πληγή με ταινία ή τσιρότα, καλό θα είναι να τα αλλάζετε τακτικά και να ελέγχετε για σημάδια μόλυνσης.Το πρήξιμο και ο πόνος που επιμένει στη περιοχή, είναι κλασικά σημάδια μόλυνσης.

7.Όσο είστε σε αναμονή της ίασης της φουσκάλας σας καλό είναι να προσπαθήσετε να δείτε τι τη προκάλεσε.Μπορεί να φταίνε οι κάλτσες που φοράτε, ή ίσως χρειάζεται να μαλακώσετε λίγο ακόμη τα καινούργια ποδοσφαρικά παπούτσια που μόλις αγοράσατε.

5/5 (1)

Σας άρεσε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *